Paper & Boards
Prijs / kwaliteit / ecologisch

ECO verpakkingen

Het karton dat ingezet wordt voor de bakjes ECO versie is een triplex karton. De binnenlaag is een post industrial recyclage karton , dwz dat het gerecycleerd materiaal bevat dat voedingsgeschikt is.

De boven en onderlaag zijn gemaakt van een kraftvezel , houtslijp.

De bomen die gebruikt worden voor deze productie zijn PEFC gecertificeerd, dwz dat voor elke boom die gebruikt wordt er meerdere terug aangeplant worden.

De energie die gebruikt wordt is groene stroom en het water wordt gerecupereerd en gezuiverd.

Aan het einde van de lijn is dit ook allemaal geldig voor de gewone bakjes, het enige verschil is dat de witte karton thermisch behandeld wordt om de witte kleur te verkrijgen en dat dit een extra stap is in het proces.

 

Hoofdzaak is dat de consument de verpakking op een goede manier recycleert, als hij het product in de restafval gooit zal het verbrand worden, als hij dit zuiver bij het oud papier sorteert dan zal dit perfect als grondstof dienen om nieuw papier of karton te maken.

 

Onze leverancier heeft onze ECO verpakkingen uitgekozen voor z’n marketing rond dit type karton.

We hebben rond dit type karton een volledige lijn ontwikkeld, zijn ook enige producent van dit product in de Benelux en we zijn trots om dit te mogen en kunnen produceren.

    Een persbericht omtrent dit topic is in de maak.


955
955
A20
A20
IMG_0184
IMG_0184
IMG_0196
IMG_0196